Berichten‎ > ‎

Samenloop voor Europa 19 april 2013 Amsterdam

Geplaatst 10 mrt 2013 06:56 door Enno Dijkema   [ 28 jan 2015 02:19 bijgewerkt ]
Op 19 april a.s. trekken we voor de derde maal samen op in een historische wandeling. Na Utrecht en Zwolle doen we ditmaal Amsterdam aan. Net als vorige jaren zal er tevens veel ruimte zijn voor kennismaking en dialoog rondom aangeboden thema’s. 

Amsterdam, een derde stad die voor de gang van het christendom in Nederland van grote betekenis is geweest. Jeff Fountain zal weer onze gids zijn langs een aantal christelijk historische plekken in Amsterdam. Jeff is lid van de stuurgroep, jarenlang directeur van Youth with a Mission Europe en oprichter van The Schumancentre for European Studies.

Binnen gebied van oud Amsterdam kunnen wij het verhaal volgen van Europa vanuit de Middeleeuwen, door de Renaissance en de Alteratie (Reformatie) tot de Gouden Eeuw, de Verlichting en de moderne tijdperk.Jeff Fountain zal ons helpen deze stad te zien met nieuwe ogen.

Onderweg zullen we twee korte stops maken, een bij het Scharlaken Koord (hulp aan prostituees) en de tweede bij de oecumenische gemeenschap Oudezijds 100. We zullen de ontmoeting afsluiten met een gezamenlijke maaltijd die verzorgd zal worden door Jeugd met een Opdracht. 

Locatie: Lighthouse, Oudezijds Voorburgwal 63 in Amsterdam
Tijd: 13.00 - 19.00 uur
OV: 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station
Download uitnodiging hieronder
ĉ
Enno Dijkema,
10 mrt 2013 06:56