Berichten‎ > ‎

MÜNCHEN 30/06 - 02/07

Geplaatst 21 feb 2016 13:57 door Enno Dijkema   [ 16 mrt 2016 04:37 bijgewerkt ]Bron van hoop

Europa staat oog in oog met allerlei crises: op het gebied van economie, politiek, vrede en veiligheid, vluchtelingenopvang en op geestelijk niveau (vgl. het rapport ‘God in Nederland 2016’). Landen isoleren zich tot nationalistische staatjes die alleen aan zichzelf denken. Er is grote behoefte aan nieuwe inspiratie en verbondenheid. Juist in deze tijd worden christenen in Europa uitgedaagd om gezamenlijk een bron van hoop te zijn.

Internationale conferentie en openlucht evenement

V
anuit een sterke getuigenis van eenheid en verzoening wil ‘Samen voor Europa’ mensen aanmoedigen om een beslissend en hoopvol ‘ja’ te zeggen aan een toekomst van eenheid, zonder barrières tussen mensen, kerken, landen en sociaal-culturele groepen. De meer dan 300 christelijke bewegingen, gemeenschappen en werken van zeer uiteenlopende denominaties hebben sinds 2004, in het ‘Samen voor Europa’-netwerk ervaren dat eenheid in verscheidenheid mogelijk is en toekomst heeft.

Programma

De conferentie is bedoeld voor leiders en leden van christelijke bewegingen, gemeenschappen, werken en initiatieven. Plenaire sessies met Bijbelse, theologische, sociologische en historische reflecties op kerk, oecumene en maatschappij, worden afgewisseld met gebed, getuigenissen en diverse rondetafelgesprekken en forums naar keuze. Op zaterdag 2 juli 2016 zal het congres eindigen met een publiek openlucht evenement in het centrum van München voor een krachtige oproep van eenheid en verzoening. Gedurende de dagen zullen er bijdragen zijn van vertegenwoordigers uit de kerkelijke wereld en deelnemende bewegingen en organisaties. Dit zijn onder andere: Kard. Kurt Koch (Pauselijke Raad voor de Eenheid), Frank O. July (Lutherse wereldfederatie), Hartmud Steeb (Evangelische Alliantie Duitsland), Kard. Walter Kasper (Katholieke Kerk). Tevens zijn er interviews met politici uit Europa onder leiding van Prof. Miroslav Volf. Verdere informatie over het programma is te vinden in de flyer, onder aan de pagina te downloaden. 

Gezamenlijke reis vanuit Nederland

Samen voor Europa Nederland organiseert een gezamenlijke reis met overnachting in München. Het vertrek is op woensdag 29 juni en de terugkeer op zondag 3 juli. Aanmelding voor deelname aan deze reis geschiedt door voor 15 april het formulier onderaan de pagina te downloaden en volledig ingevuld terug te mailen aan info@samenvooreuropa.nl. Wie met de Nederlandse reis meegaat hoeft zich niet apart op te geven voor het congres. Dat doet Samen voor Europa Nederland.

Indien u uw eigen reis en overnachting organiseert kunt u zichzelf voor het congres aanmelden op www.together4europe.org/en/

ĉ
Enno Dijkema,
14 mrt 2016 07:00
Ċ
Enno Dijkema,
26 feb 2016 14:03