Berichten‎ > ‎

Diepe uitwisseling en intense samenwerking in International Leadersmeeting

Geplaatst 21 jan 2016 09:39 door Enno Dijkema   [ 21 jan 2016 12:35 bijgewerkt ]
De jaarlijkse International Leadersmeeting van Samen voor Europa is dit jaar gehouden van 12-14 november 2015 in Nederland in het conferentiecentrum Mariënkroon te Nieuwkuijk.

De 101 deelnemers van 39 bewegingen en gemeenschappen uit 12 Europese landen, hebben samen gewerkt aan de voorbereiding voor het internationale evenement in München van 30 juni tot 2 juli 2016. De titel van dit evenement is 'Ontmoeting, Verzoening en Toekomst' en het zal bestaan uit een congres en een publieke manifestatie in het centrum van München. Het wil tevens een voorbereiding zijn op het grote verzoenings- en feestjaar 2017 van 500 jaar reformatie. 

Op vrijdagavond werden 12 extra gasten uit Nederland ontvangen voor een netwerkavond. Naast informatie over het evenement in München werd een inleiding gegeven door Michel Bronzwaer onder de titel 'De ongekende kant van de economie' naar aanleiding van het boek van econoom Luigino Bruni met dezelfde titel, over de rol en de kracht van gratuïteit, waarmee de economie haar menselijke gelaat terugwint.

Tijdens de meeting ontvingen de deelnemers het bericht van de terroristische aanslag in Parijs. In diepe verbondenheid met de Franse deelnemers, werd gebeden en stilgestaan bij deze aanslag. Met nog meer overtuiging van het belang te werken aan een Europa van solidariteit en eenheid, vertrokken de deelnemers na 2 dagen van intense samenwerking en uitwisseling.

 Diaserie


Comments