Brussel 2012

DOWNLOAD BROCHURE
Onderaan deze pagina
  Inspiratie, bemoediging en bruggen bouwen‘Samen voor Europa’ heeft een solidair, duurzaam en broederlijk Europa voor ogen. Dat lijkt nu verder weg dan ooit. Op het evenement van 12 mei gaat het om:

  • leren van goede voorbeelden: Gemeenschappen en bewegingen laten zien hoe begrip en vruchtbare samenwerking mogelijk is tussen zeer verschillende gegevenheden en hoe deze samenwerking kan bijdragen aan de aanpak van de uitdagingen in het Europa van vandaag. Zij presenteren ervaringen op politiek en maatschappelijk terrein met sprekers als Romano ProdiAndrea RiccardiThomas Römer en Maria Voce 
  • samenbrengen van mensen uit diverse sectoren van de maatschappij en uit verschillenden Europese landen; uitgenodigd zijn politici en exponenten van de maatschappelijke en wetenschappelijke wereld, naast vertegenwoordiging van de bewegingen, gemeenschappen en organisaties zelf. Er zal bovendien een opvallende deelname van jongeren zijn.
  Er zal er een verbinding zijn via internet en satelliet met meer 100 Europese steden. In het laatste uur van het programma van 12 mei 2012 zullen via internet en satelliet circa 100 Europese steden verbonden zijn, waar die dag diverse acties voor 'Samen voor Europa' plaats vinden op lokaal niveau.

  Ook in Nederland zal er zo'n lokaal punt zijn waar het programma in Brussel voor een deel beleefd kan worden en waar verder kennis gemaakt kan worden met Samen voor Europa

  Als vervolg op de Europese manifestaties in 2004 en 2007 in Stuttgart, is dit het derde grote Europese evenement waarbij circa 250 christelijke gemeenschappen, bewegingen en organisaties betrokken zijn, in een gezamenlijke inzet voor ons werelddeel.

  Ċ
  Enno Dijkema,
  27 mrt 2012 11:40